
Składniki
3 sztuki
3 szczypty
2 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka. Twarożek mieszamy z mlekiem i doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką. Żółtka rozgniatamy w miseczce.
Krok 2
Ogórka drobno siekamy (zostawiamy osiem kawałeczków do dekoracji). Twarożek łączymy z posiekanym ogórkiem,żółtkami i drobno posiekaną natką pietruszki. Dokładnie ucieramy. Tak powstałą masą napełniamy połówki jajek. Dekorujemy kawałkami ogórka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej