Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 szczypty

2 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka. Twarożek mieszamy z mlekiem i doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką. Żółtka rozgniatamy w miseczce.

Krok 2

Ogórka drobno siekamy (zostawiamy osiem kawałeczków do dekoracji). Twarożek łączymy z posiekanym ogórkiem,żółtkami i drobno posiekaną natką pietruszki. Dokładnie ucieramy. Tak powstałą masą napełniamy połówki jajek. Dekorujemy kawałkami ogórka.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej