
Składniki
3 sztuki
3 szczypty
2 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka. Twarożek mieszamy z mlekiem i doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką. Żółtka rozgniatamy w miseczce.
Krok 2
Ogórka drobno siekamy (zostawiamy osiem kawałeczków do dekoracji). Twarożek łączymy z posiekanym ogórkiem,żółtkami i drobno posiekaną natką pietruszki. Dokładnie ucieramy. Tak powstałą masą napełniamy połówki jajek. Dekorujemy kawałkami ogórka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej