Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 szczypty

1 szczypta

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka. Twarożek mieszamy z mlekiem i doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką. Żółtka rozgniatamy w miseczce.

Krok 2

Ogórka drobno siekamy (zostawiamy osiem kawałeczków do dekoracji). Twarożek łączymy z posiekanym ogórkiem,żółtkami i drobno posiekaną natką pietruszki. Dokładnie ucieramy. Tak powstałą masą napełniamy połówki jajek. Dekorujemy kawałkami ogórka.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej