Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 szczypty

2 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka. Twarożek mieszamy z mlekiem i doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką. Żółtka rozgniatamy w miseczce.

Krok 2

Ogórka drobno siekamy (zostawiamy osiem kawałeczków do dekoracji). Twarożek łączymy z posiekanym ogórkiem,żółtkami i drobno posiekaną natką pietruszki. Dokładnie ucieramy. Tak powstałą masą napełniamy połówki jajek. Dekorujemy kawałkami ogórka.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczka z farszem z twarożku i ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej