Składniki
6 sztuk
1 sztuka
1 szklanka
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na liściach sałaty ułóż połówki jajek, obsyp je oliwkami i udekoruj sosem czosnkowym.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i podziel na dwie równe części.
Krok 3
Oliwki pokrój w plastry.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą i połącz z majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajko na twardo z oliwką
Jajka bardzo często pojawiają się wśród przekąsek podczas wszelkiego rodzaju uroczystości i imprez. Mają wiele zalet. Przede wszystkim można z nich przygotować coś smacznego w krótkim czasie. Sprawdzają się zarówno w sałatkach, jak i w daniach głównych, w wersji sadzonej, gotowanej (w koszulkach) lub serwowane jako część nadzienia. Często używa się ich też do dekoracji potraw. Jajka mogą stać się również podstawą serwowanej gościom przekąski. Wystarczy je ugotować, położyć pokrojone na liściach sałaty, polać sosem czosnkowym i posypać plastrami oliwek. W takiej wersji przypominają popularne jajka w majonezie, ale są bardziej pikantne i ładniej wyglądają. Możesz je dodatkowo ozdobić pokrojoną w paseczki papryką albo podać z dwoma rodzajami oliwek – zielonymi oraz czarnymi – i posypać słodką mieloną papryką, aby danie było bardziej kolorowe. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jak łatwo stworzyć pyszną i dobrze prezentującą się potrawę, która sprawdzi się nie tylko podczas przyjęć, ale także codziennych kolacji!