
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować na twardo jajka. Ostudzić . Skorupki przekroić na połówki ( zdecydowanym ruchem - ostrym nożem tak by nie popękały). Wyjąć ugotowane jajka ze skorupek. Rozgnieść na miazgę widelcem ( lub zmiksować.).Dodać natkę ,koper, majonez . Doprawić rozkruszoną mini kostką Czosnek i, Delikatem i pieprzem. Napełnić połówki skorupek farszem. Maczać w bułce tartej dociskając ją do farszu. Na patelni rozgrzać masło i kłaść na nim połówki jajek bułką tartą do dołu. Smażyć kilka minut aż się zrumienią.
Krok 2
Podawać na ciepło lub zimno.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka faszerowane -czosnkowe
Jeśli szukasz pomysłu na przekąskę, która idealnie sprawdzi się na kameralne przyjęcie, to dobrze trafiłeś. Małe, poręczne przekąski, w sam raz na dwa kęsy, są idealne jako oryginalna przystawka lub jako tapas serwowane na szwedzkim stole. Jajka faszerowane czosnkowe wyróżniają się tym, że trzeba faszerować… skorupki. Jajka ugotuj na twardo i zdecydowanym ruchem przekrój je w skorupkach na pół. Wyjmij jajka i zmiksuj z natką pietruszki, koperkiem oraz majonezem. Dorzuć kostkę czosnkową i dopraw pieprzem. Tak przygotowaną masą napełnij skorupki jajek, uważając, by ich nie uszkodzić. Następnie maczaj farsz w bułce tartej, dociskając delikatnie, żeby bułka przykleiła się do jajek. Ostatni krok to podsmażenie faszerowanych przekąsek na maśle – poczekaj, aż bułka ładnie się zrumieni, ale uważaj, żeby jej nie spalić. Podawaj na ciepło lub zimno – obie wersje smakują wybornie.