Serowe krokieciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe krokieciki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 szklanka

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek drobno posiekaj. Żółtko wymieszaj z twarogiem, kaszą manną i szczypiorkiem.

Krok 2

Dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Białko ubij na sztywną pianę i wymieszaj z masą serową.

Krok 4

Formuj małe krokiety i smaż na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe krokieciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe krokieciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe krokieciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe krokieciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe krokieciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe krokieciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe krokieciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe krokieciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej