Jajka nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 opakowanie

null

100 gramów

1 sztuka

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój drobno grzyby i uduś je we własnym sosie. 8 jajek ugotuj na twardo, następnie obierz i przekrój wzdłuż, wydrąż żółtko. Masło przełóż do miseczki (odłóż 1 łyżkę do smażenia), dodaj do niego wydrążone żółtka i rozetrzyj.

Krok 2

Do powstałej masy dołóż uduszone grzyby. Dodaj pokruszoną Mini kostkę Knorr i pieprz. Powstałym nadzieniem wypełnij połówki jajek używając rękawa do szprycowania lub łyżki. Złóż razem nafaszerowane połówki jajek i każdą parę zepnij wykałaczką.

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj drobno i wymieszaj z mąką. Następnie panieruj złożone jajka - kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na reszcie masła.

Krok 4

Ugotuj Sos grzybowy Knorr zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu.

Krok 5

Usmażone jajka polej sosem, udekoruj listkami pietruszki oraz marynowana papryką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej