
Składniki
null
null
1 opakowanie
null
100 gramów
1 sztuka
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój drobno grzyby i uduś je we własnym sosie. 8 jajek ugotuj na twardo, następnie obierz i przekrój wzdłuż, wydrąż żółtko. Masło przełóż do miseczki (odłóż 1 łyżkę do smażenia), dodaj do niego wydrążone żółtka i rozetrzyj.
Krok 2
Do powstałej masy dołóż uduszone grzyby. Dodaj pokruszoną Mini kostkę Knorr i pieprz. Powstałym nadzieniem wypełnij połówki jajek używając rękawa do szprycowania lub łyżki. Złóż razem nafaszerowane połówki jajek i każdą parę zepnij wykałaczką.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj drobno i wymieszaj z mąką. Następnie panieruj złożone jajka - kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na reszcie masła.
Krok 4
Ugotuj Sos grzybowy Knorr zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu.
Krok 5
Usmażone jajka polej sosem, udekoruj listkami pietruszki oraz marynowana papryką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej