Jajka nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jajka nadziewane grzybami

Autor: karolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka na twardo obrać,przekroić wzdłuż na pól,wyjąć żółtka.

Krok 2

Cebulę obrać,posiekać razem z grzybami i podsmażyć na rozgrzanym oleju,następnie dodać śmietanę,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać,ostudzić.

Krok 3

Napełnić masą połówki jajek.

Krok 4

Przygotować sos:żółtka utrzeć z musztardą,dodać śmietanę,odrobinę soku cytrynowego lub octu winnego,przyprawić solą i pieprzem.

Krok 5

Jajka ułożyć na półmisku,polać sosem i posypać koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej