
Składniki
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka na twardo obrać,przekroić wzdłuż na pól,wyjąć żółtka.
Krok 2
Cebulę obrać,posiekać razem z grzybami i podsmażyć na rozgrzanym oleju,następnie dodać śmietanę,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać,ostudzić.
Krok 3
Napełnić masą połówki jajek.
Krok 4
Przygotować sos:żółtka utrzeć z musztardą,dodać śmietanę,odrobinę soku cytrynowego lub octu winnego,przyprawić solą i pieprzem.
Krok 5
Jajka ułożyć na półmisku,polać sosem i posypać koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej