
Składniki
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajka na twardo obrać,przekroić wzdłuż na pól,wyjąć żółtka.
Krok 2
Cebulę obrać,posiekać razem z grzybami i podsmażyć na rozgrzanym oleju,następnie dodać śmietanę,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać,ostudzić.
Krok 3
Napełnić masą połówki jajek.
Krok 4
Przygotować sos:żółtka utrzeć z musztardą,dodać śmietanę,odrobinę soku cytrynowego lub octu winnego,przyprawić solą i pieprzem.
Krok 5
Jajka ułożyć na półmisku,polać sosem i posypać koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej