Składniki
8 sztuk
1 sztuka
5 dekagramów
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować na twardo,włożyć na chwilę do zimnej wody,następnie obrać ze skorupek i pokrajać w cienkie plasterki.
Krok 2
Obraną cebule opłukać,pokrajać w cienkie talarki i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor,dodać śmietanę i wymieszać z beszamelem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać pokrajane jajka,wymieszać,podgrzać.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej