Jajka w sosie beszamelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jajka w sosie beszamelowym

Autor: karolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

5 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo,włożyć na chwilę do zimnej wody,następnie obrać ze skorupek i pokrajać w cienkie plasterki.

Krok 2

Obraną cebule opłukać,pokrajać w cienkie talarki i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor,dodać śmietanę i wymieszać z beszamelem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać pokrajane jajka,wymieszać,podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej