Jajka w sosie beszamelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w sosie beszamelowym

Autor: karolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

5 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo,włożyć na chwilę do zimnej wody,następnie obrać ze skorupek i pokrajać w cienkie plasterki.

Krok 2

Obraną cebule opłukać,pokrajać w cienkie talarki i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor,dodać śmietanę i wymieszać z beszamelem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać pokrajane jajka,wymieszać,podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej