Jajka w sosie beszamelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w sosie beszamelowym

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 dekagramów

1 szklanka

8 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo,włożyć na chwilę do zimnej wody,następnie obrać ze skorupek i pokrajać w cienkie plasterki.

Krok 2

Obraną cebule opłukać,pokrajać w cienkie talarki i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor,dodać śmietanę i wymieszać z beszamelem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać pokrajane jajka,wymieszać,podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w sosie beszamelowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej