
Składniki
1 sztuka
5 dekagramów
1 szklanka
8 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować na twardo,włożyć na chwilę do zimnej wody,następnie obrać ze skorupek i pokrajać w cienkie plasterki.
Krok 2
Obraną cebule opłukać,pokrajać w cienkie talarki i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor,dodać śmietanę i wymieszać z beszamelem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać pokrajane jajka,wymieszać,podgrzać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej