Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
250 mililitrów
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój wzdłuż na 1 centymetrową szerokość. Jarzębinę wymieszaj z kilkoma łyżkami oliwy i świeżo zmielonym pieprzem. Każdy pasek zamocz w jarzębinie i skręć, po czym ułóż świderki na blasze, na papierze do pieczenia.
Krok 2
Rozgrzej piec do 180 stopni i wstaw piersi na 15 minut. Po 15 minutach włącz grill i grilluj piersi kolejne 10 minut.
Krok 3
Na gorącą oliwę wrzuć ryż i podsmaż aż stanie się jakby przeźroczysty. Dolej około pół szklanki wody i dodaj pieprz, trochę vegety i maggi oraz pół łyżeczki kurkumy.
Krok 4
Po wchłonięciu wody dolej kolejne pół szklanki i powtarzaj tę czynność przez około 10-12 minut. Po 12 minutach wlej śmietankę i poczekaj aż zacznie się redukować i wówczas na ostatnią minutę, dwie wrzuć mrożone warzywa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej