
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
250 mililitrów
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój wzdłuż na 1 centymetrową szerokość. Jarzębinę wymieszaj z kilkoma łyżkami oliwy i świeżo zmielonym pieprzem. Każdy pasek zamocz w jarzębinie i skręć, po czym ułóż świderki na blasze, na papierze do pieczenia.
Krok 2
Rozgrzej piec do 180 stopni i wstaw piersi na 15 minut. Po 15 minutach włącz grill i grilluj piersi kolejne 10 minut.
Krok 3
Na gorącą oliwę wrzuć ryż i podsmaż aż stanie się jakby przeźroczysty. Dolej około pół szklanki wody i dodaj pieprz, trochę vegety i maggi oraz pół łyżeczki kurkumy.
Krok 4
Po wchłonięciu wody dolej kolejne pół szklanki i powtarzaj tę czynność przez około 10-12 minut. Po 12 minutach wlej śmietankę i poczekaj aż zacznie się redukować i wówczas na ostatnią minutę, dwie wrzuć mrożone warzywa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej