Jogurt-pascha dla zabieganych w święta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt-pascha dla zabieganych w święta

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

50 gramów

50 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy i migdały uprażyć na patelni i posiekać. Wymieszać z pokruszonymi ciastkami pełnoziarnistymi i wysypać je na dno 4 kieliszków do wina.

Krok 2

Jogurt naturalny zmiksować z serkiem ricotta i wyłożyć do 4 kieliszków na ciastka wymieszane z orzechami.

Krok 3

Owoce posiekać i wsypać do deseru. Całość posypać tartym serkiem graino, lub parmezanem. Smacznego.

setie setie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Suflet podstawowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej