Jogurt-pascha dla zabieganych w święta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt-pascha dla zabieganych w święta

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

50 gramów

50 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy i migdały uprażyć na patelni i posiekać. Wymieszać z pokruszonymi ciastkami pełnoziarnistymi i wysypać je na dno 4 kieliszków do wina.

Krok 2

Jogurt naturalny zmiksować z serkiem ricotta i wyłożyć do 4 kieliszków na ciastka wymieszane z orzechami.

Krok 3

Owoce posiekać i wsypać do deseru. Całość posypać tartym serkiem graino, lub parmezanem. Smacznego.

setie setie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt-pascha dla zabieganych w święta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej