Jogurtowiec na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

436

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

500 gramów

2 łyżki

500 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja utrzeć z cukrem, dodać Kasię, wymieszane w proszkiem i kakao mąki. Utrzeć jednolite ciasto, wyłożyć do tortownicy 22 cm, upiec w temp 190 st. ok. 15 minut. Wystudzić.

Krok 2

Mleko zagotować, dodać żelatynę, mieszać aż się rozpuści. Jogurt ubić z cukrem. Brzoskwinie obrać ze skórek (odłożyć 2).

Krok 3

Żelatynę i brzoskwinie dodać do jogurtu, chwilę miksować na najwyższych obrotach.

Krok 4

Odłożone brzoskwinie pokroić na kawałki, wymieszać z jogurtem.

Krok 5

Do okrągłej salaterki wlać masę jogurtową, na wierzchu rozłożyć połamany na kawałki biszkopt. Wstawić do lodówki na ok. 4 godziny.

Krok 6

Przed podaniem salaterkę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, by jogurtowiec ładnie „wyskoczył” na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurtowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurtowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurtowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurtowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurtowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurtowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurtowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kocie oczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej