
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka myjemy i tniemy na ćwiartki bądź drobniej. Jeśli ma dużo nasion to łyżką je wyciągamy. Całość solimy i dodajemy pieprzu.
Krok 2
Następnie rozgrzewamy patelnię najlepiej grillową.
Krok 3
Układamy kabaczka i dodatkowo posypujemy papryka słodką i polewamy olejem kujawskim. Podsmażamy i gotowe!Pyszny dodatek do klasycznego schabowego i ziemniaczka. Spróbujcie!!! SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























