
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka myjemy i tniemy na ćwiartki bądź drobniej. Jeśli ma dużo nasion to łyżką je wyciągamy. Całość solimy i dodajemy pieprzu.
Krok 2
Następnie rozgrzewamy patelnię najlepiej grillową.
Krok 3
Układamy kabaczka i dodatkowo posypujemy papryka słodką i polewamy olejem kujawskim. Podsmażamy i gotowe!Pyszny dodatek do klasycznego schabowego i ziemniaczka. Spróbujcie!!! SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej