KABACZEK - NOWE WYDANIE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KABACZEK - NOWE WYDANIE

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka myjemy i tniemy na ćwiartki bądź drobniej. Jeśli ma dużo nasion to łyżką je wyciągamy. Całość solimy i dodajemy pieprzu.

Krok 2

Następnie rozgrzewamy patelnię najlepiej grillową.

Krok 3

Układamy kabaczka i dodatkowo posypujemy papryka słodką i polewamy olejem kujawskim. Podsmażamy i gotowe!Pyszny dodatek do klasycznego schabowego i ziemniaczka. Spróbujcie!!! SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej