Kakao z białej czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakao z białej czekolady

Autor: Konstancja Wierzejska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć do garnka 1 tabliczkę białej czekolady, jak się rozpuści wsyp cukru, i mieszaj przez 3 minuty, następnie zostaw na 15 minut garnek by się nadal gotowało.

Krok 2

Później nalej do garnka jedną drugą szklanki mleka i znowu mieszaj przez minutę. I po pomieszaniu zostaw znowu na 15 minut, by się pogotowało.

Krok 3

Po upływie tych 15 minut wlej do filiżanek lub do kubka gdzie chcesz, SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej