Kakao z białej czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakao z białej czekolady

Autor: Konstancja Wierzejska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć do garnka 1 tabliczkę białej czekolady, jak się rozpuści wsyp cukru, i mieszaj przez 3 minuty, następnie zostaw na 15 minut garnek by się nadal gotowało.

Krok 2

Później nalej do garnka jedną drugą szklanki mleka i znowu mieszaj przez minutę. I po pomieszaniu zostaw znowu na 15 minut, by się pogotowało.

Krok 3

Po upływie tych 15 minut wlej do filiżanek lub do kubka gdzie chcesz, SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej