Składniki
3 litry
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć do garnka 1 tabliczkę białej czekolady, jak się rozpuści wsyp cukru, i mieszaj przez 3 minuty, następnie zostaw na 15 minut garnek by się nadal gotowało.
Krok 2
Później nalej do garnka jedną drugą szklanki mleka i znowu mieszaj przez minutę. I po pomieszaniu zostaw znowu na 15 minut, by się pogotowało.
Krok 3
Po upływie tych 15 minut wlej do filiżanek lub do kubka gdzie chcesz, SMACZNEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej