Kalafior w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w cieście

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 litra

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajek i mleka oraz szczypty soli i łyżeczki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr sporządzić gęste ciasto naleśnikowe. Różyczki kalafiora obtaczać w cieście i przy pomocy łyżki wrzucać do rozgrzanego oleju.

Krok 2

Smażyć na złoto i po wyjęciu odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowych ręcznikach. Można podawać jak koreczki - z wbitymi wykałaczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej