Kalafior w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w cieście

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 litra

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajek i mleka oraz szczypty soli i łyżeczki Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr sporządzić gęste ciasto naleśnikowe. Różyczki kalafiora obtaczać w cieście i przy pomocy łyżki wrzucać do rozgrzanego oleju.

Krok 2

Smażyć na złoto i po wyjęciu odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowych ręcznikach. Można podawać jak koreczki - z wbitymi wykałaczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej