Kalmary z sosem z czarnej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary z sosem z czarnej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

700 gramów

1 sztuka

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej