Kalmary z sosem z czarnej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary z sosem z czarnej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

700 gramów

1 sztuka

null

null

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary z sosem z czarnej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej