Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

181 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

554 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

150 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki pieczywa opiecz chwilę, aby były chrupkie. Następnie wystudź i posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.

Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Upieczonego łososia rozgnieć dokładnie w miseczce widelcem, dodaj majonez, sok z cytryny, posiekane kapary. Wszystko dokładnie wymieszaj tak, aby powstała pasta.

Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Kromki pieczywa posmaruj przygotowaną pastą, na wierzchu ułóż kawałki pikli. Kanapki udekoruj sałatą, krążkami czerwonej cebuli oraz natką pietruszki.

Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Justyna Potopa

    Justyna Potopa, 12.11.2018

    znakomite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chwalek

    Maria Chwalek, 14.11.2017

    Super smaczne I zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasta z awokado - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej