
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety z karkówki natrzeż naturalną przyprawą do mięsa i olejem, wstawić na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Ogórka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odlać powstałą wodę, doprawić przyprawą do tzatziki oraz z jogurtem naturalnym.
Krok 3
Karkówkę usmażyć na grillu i podawać razem z sosem tzatziki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej