Karkówka z grilla z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z grilla z sosem tzatziki

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety z karkówki natrzeż naturalną przyprawą do mięsa i olejem, wstawić na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Ogórka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odlać powstałą wodę, doprawić przyprawą do tzatziki oraz z jogurtem naturalnym.

Krok 3

Karkówkę usmażyć na grillu i podawać razem z sosem tzatziki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z grilla z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z grilla z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z grilla z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z grilla z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z grilla z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z grilla z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z grilla z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z grilla z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej