Karmelek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

213

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 kilograma

4 łyżki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa:

0.5 litra

3 łyżki

2 opakowania

1 opakowanie

wierzch:

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puszkę z mlekiem skondensowanym włożyć do garnka z wodą i gotować ok. 2.5 godz.

Krok 2

Wystudzić i otworzyć.

Krok 3

Składniki ciasta zagnieść, podzielić na 2 części i upiec osobno placki w prostokątnej blaszce.

Krok 4

Wystudzić.

Krok 5

Kremówkę ubić, dodać cukier i śmietan-fixy. Taką masą przełożyć ciasto.

Krok 6

Masę krówkową wyłożyć na wierzch ciasta i posypać orzechami.

Krok 7

Odstawić do lodówki na noc! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Miodowiec z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej