Kasza pęczka z cebula i porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza pęczka z cebula i porem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 szklankę kaszy namocz poprzedniego dnia i gotuj ją z 3 szklankami wody około 15 minut.

Krok 2

Cebulę i pora pokrój i dodaj do kaszy.

Krok 3

Gotuj pod przykryciem około godziny.

Krok 4

Dodaj łyżkę sosu sojowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza pęczka z cebula i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza pęczka z cebula i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza pęczka z cebula i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza pęczka z cebula i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza pęczka z cebula i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza pęczka z cebula i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza pęczka z cebula i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza pęczka z cebula i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej