Kaszotto orientalne z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne z kurczakiem

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

150 gramów

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić drobno i podsmażyć na oleju.

Krok 2

Dodać czosnek i pokrojoną w kostkę marchewkę.

Krok 3

W garnku zagotować 300ml wody i dosypać kaszotto Knorr. Gotować ok. 10 minut.

Krok 4

Następnie do kaszy dodać podsmażoną pierś i wymieszać z jogurtem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej