
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
150 gramów
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić drobno i podsmażyć na oleju.
Krok 2
Dodać czosnek i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Krok 3
W garnku zagotować 300ml wody i dosypać kaszotto Knorr. Gotować ok. 10 minut.
Krok 4
Następnie do kaszy dodać podsmażoną pierś i wymieszać z jogurtem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej