Kasztanki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

332 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

4 łyżki

4 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki połam i pokrusz w malakserze.

Krok 2

Trzy łyżki odłóż do obtoczenia kasztanków.

Krok 3

Do miski wsyp cukier i wymieszaj z przesianym kakao.

Krok 4

Dodaj kostkę do pieczenia Kasia i wymieszaj mikserem.

Krok 5

Wlej rum, wsyp pokruszone herbatniki i zagnieć masę dłonią.

Krok 6

Nabieraj łyżeczką porcje masy i rób z niej kuleczki wielkości kasztana.

Krok 7

Kuleczki obtocz w pozostałych pokruszonych herbatnikach i włóż do papierowych papilotek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasztanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasztanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasztanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasztanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasztanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasztanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasztanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

Zobacz również

przepisy.pl - KasztankiKasztanki

Masz ochotę na coś słodkiego i rozpływającego się w ustach? Wypróbuj kasztanki, które powinny charakteryzować się intensywnym smakiem kakao. Ich przygotowanie jest wyjątkowo proste i nie wymaga nawet włączenia piekarnika. Poza tym, te małe słodkie przekąski ciekawie prezentują się serwowane w kolorowych, papierowych papilotkach i z różnymi dekoracjami. Do ich przyrządzenia potrzebujesz herbatników i biszkoptów. Połącz je z kostką do pieczenia oraz ze sporą ilością kakao wymieszanego z cukrem pudrem lub cukrem waniliowym. Smak kasztanek świetnie urozmaicą bakalie dodane do masy (daktyle, rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczy lub cytryny) oraz np. szczypta cynamonu i pokruszona laska wanilii. Jako dekoracja świetnie sprawdzą się wiórki kokosowe, posiekane orzechy oraz płatki migdałów. Obtocz w nich kulki uformowane z dobrze zagniecionej masy. Dodatkowo możesz podkreślić ich smak kleksami z polewy czekoladowej. Sprawdź ten przepis na pyszne kasztanki i podawaj je tak, jak lubisz najbardziej. Smacznego.