Kebab z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i oprósz Marynatą z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr i curry.

Krok 2

Na oleju przesmaż paski kurczaka. Podawaj z sosem czosnkowym.

Krok 3

Sos czosnkowy z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr połącz z majonezem i jogurtem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej