Kiełbasa w sosie pomidorowym - smażona z cebulą | Przepisy.pl pixel

Kiełbasa w sosie pomidorowym

z pikantną fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

80 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

5 gramów

100 mililitrów

200 gramów

1 słoik

1 słoik

40 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

opcjonalnie:

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kiełbasę w grubsze plastry. Podsmaż na oliwie, aż się zarumieni.

Krok 2

Dodaj posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, przyprawy i smaż jeszcze ok. 2 minut.

Krok 3

Wlej 300 ml wody i dodaj sos barbecue.

Krok 4

Dodaj odcedzoną fasolkę i duś ok. 10 minut.

Krok 5

Pomidorki przekrój na pół i dodaj do mięsa. Całość duś ok. 10 minut, aż sos naturalnie zgęstnieje. Dopraw do smaku i podawaj z posiekanymi ziołami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wody możesz dodać do sosu 300 ml piwa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbasa w sosie pomidorowymKiełbasa w sosie pomidorowym

Twoi domownicy wydają się znudzeni, gdy po raz kolejny serwujesz im kurczaka z ziemniakami? Czas na zmiany! Jeśli szukasz inspiracji, mamy coś dla Ciebie! Wędzona kiełbasa w sosie pomidorowym z pikantną fasolą rozgrzeje wszystkich do czerwoności. Swojsko, a jednocześnie tak inaczej niż zwykle!

Dla kogo? Dla osób lubiących wyraziste smaki. Uwaga! Będzie pikantnie! Bez rumieńca na twarzy się nie obejdzie!

Na jaką okazję? Szukasz dania, które rozgrzeje Twoich gości i zapewni im uczucie sytości na długo? Wędzona kiełbasa w sosie pomidorowym z pikantną fasolą będzie strzałem w dziesiątkę.

Dla urozmaicenia: Zamiast wody do sosu możesz dodać 300 ml piwa – nada daniu nieco gorzkawego, wytrawnego posmaku.

Czy wiesz, że? W języku polskim słowo „kiełbasa” jest znane od XV wieku. Z języka prasłowiańskiego znaczy tyle co coś kłębiastego, wypukłego.