Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczone kurki blanszujemy w osolonej wodzie, cedzimy i przekładamy do słoika. Wodę spod kurek zostawiamy.
Krok 2
Dodajemy do słoika z kurkami rozgnieciony czosnek, posiekaną szalotkę i rozmaryn. Zasypujemy solą i dokładnie mieszamy.
Krok 3
Całość zalewamy wrzącą wodą spod kurek, zakręcamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce na 5-7 dni.
Krok 4
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej