Kiszone kurki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszone kurki

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone kurki blanszujemy w osolonej wodzie, cedzimy i przekładamy do słoika. Wodę spod kurek zostawiamy.

Krok 2

Dodajemy do słoika z kurkami rozgnieciony czosnek, posiekaną szalotkę i rozmaryn. Zasypujemy solą i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Całość zalewamy wrzącą wodą spod kurek, zakręcamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce na 5-7 dni.

Krok 4

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej