Kiszone kurki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszone kurki

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone kurki blanszujemy w osolonej wodzie, cedzimy i przekładamy do słoika. Wodę spod kurek zostawiamy.

Krok 2

Dodajemy do słoika z kurkami rozgnieciony czosnek, posiekaną szalotkę i rozmaryn. Zasypujemy solą i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Całość zalewamy wrzącą wodą spod kurek, zakręcamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce na 5-7 dni.

Krok 4

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszone kurki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej