Kiszone kurki

Autor: Tomasz

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone kurki blanszujemy w osolonej wodzie, cedzimy i przekładamy do słoika. Wodę spod kurek zostawiamy.

Krok 2

Dodajemy do słoika z kurkami rozgnieciony czosnek, posiekaną szalotkę i rozmaryn. Zasypujemy solą i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Całość zalewamy wrzącą wodą spod kurek, zakręcamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce na 5-7 dni.

Krok 4

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej