
Składniki
0.5 szklanki
750 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrusy posiekaj w cienkie plasterki i przełóż do wysokiego szklanego dzbanka, zalej schłodzonym rumem i dodaj cukier.
Krok 2
Odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.
Krok 3
Po tym czasie, delikatnie rozgnieć owoce, wymieszaj z winem i sokiem pomarańczowym, w razie potrzeby dosłódź i klasyczną sangrię możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej