
Składniki
0.5 szklanki
750 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrusy posiekaj w cienkie plasterki i przełóż do wysokiego szklanego dzbanka, zalej schłodzonym rumem i dodaj cukier.
Krok 2
Odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.
Krok 3
Po tym czasie, delikatnie rozgnieć owoce, wymieszaj z winem i sokiem pomarańczowym, w razie potrzeby dosłódź i klasyczną sangrię możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej