
Składniki
0.5 szklanki
750 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrusy posiekaj w cienkie plasterki i przełóż do wysokiego szklanego dzbanka, zalej schłodzonym rumem i dodaj cukier.
Krok 2
Odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.
Krok 3
Po tym czasie, delikatnie rozgnieć owoce, wymieszaj z winem i sokiem pomarańczowym, w razie potrzeby dosłódź i klasyczną sangrię możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej