Klasyczna sangria przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sangria

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

750 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy posiekaj w cienkie plasterki i przełóż do wysokiego szklanego dzbanka, zalej schłodzonym rumem i dodaj cukier.

Krok 2

Odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.

Krok 3

Po tym czasie, delikatnie rozgnieć owoce, wymieszaj z winem i sokiem pomarańczowym, w razie potrzeby dosłódź i klasyczną sangrię możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sangria - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej