
Składniki
3 szklanki
2 szklanki
2 szklanki
1 szklanka
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
6 łyżeczek
3 łyżeczki
2 szklanki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz dynię,wyczyść z ziaren a miąższ zetrzyj na grubej tarce.Marchew obierz i też zetrzyj na drobnej tarce(tarka do ćwikły)odstaw na bok.
Krok 2
Jaja ubij z cukrem na gładką masę i dodaj cukier waniliowy,cynamon,sól,mąkę,olej.Wszystko starannie połącz i dodaj marchew,dynię,wodę gazowaną i sodę.wymieszaj i na koniec dodajemy orzechy i żurawinę,lekko mieszamy do połączenia się składników.Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
Do nagrzanego do 180 stopni C wstawiamy ciasto i pieczemy 50-60min.Po tym czasie wyjmujemy ciasto i odstawiamy do wystygnięcia.Możemy posypać je cukrem pudrem lub glukozą.Ciasto jest wyśmienite.SMACZNEGO.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej