Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

6 łyżeczek

3 łyżeczki

2 szklanki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz dynię,wyczyść z ziaren a miąższ zetrzyj na grubej tarce.Marchew obierz i też zetrzyj na drobnej tarce(tarka do ćwikły)odstaw na bok.

Krok 2

Jaja ubij z cukrem na gładką masę i dodaj cukier waniliowy,cynamon,sól,mąkę,olej.Wszystko starannie połącz i dodaj marchew,dynię,wodę gazowaną i sodę.wymieszaj i na koniec dodajemy orzechy i żurawinę,lekko mieszamy do połączenia się składników.Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Do nagrzanego do 180 stopni C wstawiamy ciasto i pieczemy 50-60min.Po tym czasie wyjmujemy ciasto i odstawiamy do wystygnięcia.Możemy posypać je cukrem pudrem lub glukozą.Ciasto jest wyśmienite.SMACZNEGO.

halina andrałojć

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne ciasto marchwiano-dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej