
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
0.25 sztuki
2 łyżeczki
3 łyżeczki
200 mililitrów
500 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser wymieszaj z mąką, jajkami, szczyptą soli. Zagnieć ciasto i formuj wałeczki, które następnie pokrój.
Krok 2
Kluski gotuj w osolonym wrzątku 3 minuty od momentu wypłynięcia. Odcedź.
Krok 3
W rondelku rozpuść masło*. Wsyp 2 łyżki mąki. Rozprowadź śmietanką.
Krok 4
Dodaj cukier waniliowy i 1 szklankę jeżyn. Gotuj przez chwilę. Kluski podawaj polane sosem, posypane resztą jeżyn i cukrem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























