Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi przepis – Zobacz na przepisy.pl

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

129 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

400 gramów

1 litr

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i obierz banany.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 1

Krok 2

Truskawki wyjmij z zamrażarki, odstaw na trochę. Do koktajlu użyj lekko zmrożone.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj blenderem truskawki z bananem. Dodaj maślankę i ponownie zmiksuj całość.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj koktajl z otrębami.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy B2, witaminy B6, folianów, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Oliwia Małecka

    Oliwia Małecka , 22.09.2018

    Zrobiłam troche inaczej i nie jesy źle chociaż myślę, że normalne byłoby lepsze.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej