Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

400 gramów

1 litr

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj i obierz banany.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 1

Krok 2

Truskawki wyjmij z zamrażarki, odstaw na trochę. Do koktajlu użyj lekko zmrożone.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj blenderem truskawki z bananem. Dodaj maślankę i ponownie zmiksuj całość.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj koktajl z otrębami.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy B2, witaminy B6, folianów, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Oliwia Małecka

    Oliwia Małecka , 22.09.2018

    Zrobiłam troche inaczej i nie jesy źle chociaż myślę, że normalne byłoby lepsze.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej