
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Whisky, wiśniówkę i likier pomarańczowy wymieszaj dokładnie w shakerze.
Krok 2
Dodaj cukier i dokładnie rozpuść.
Krok 3
Do dużego kieliszka wrzuć pokruszony lód, wlej koktajl i dodaj sok z ananasa. Udekoruj miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej