Koktajl po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Whisky, wiśniówkę i likier pomarańczowy wymieszaj dokładnie w shakerze.

Krok 2

Dodaj cukier i dokładnie rozpuść.

Krok 3

Do dużego kieliszka wrzuć pokruszony lód, wlej koktajl i dodaj sok z ananasa. Udekoruj miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej