Kolorowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy tort

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone w tortownicy ciasto przekroić w poprzek na dwie lub trzy części (wszystko zależy od naszych chęci). Przyrządzić krem według przepisu na opakowaniu, przełożyć ciasto (nasączyć esencją herbacianą z odrobiną alkoholu). Wierzch i boki posmarować kremem, obłożyć orzeszkami, oraz ogólnie udekorować. Tort ten jest wyśmienitym deserem na najróżniejsze okazje. Od wesel, przez osiemnastki, urodziny kończąc na imprezach rodzinnych. Każdy znajdzie tam to co lubi. Ważne jest także, że tort ten nie jest wcale mdły i spokojnie można się nim delektować bez zmartwień związanych z ewentualną niestrawnością. Na sam koniec życzymy wszystkim smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej