Kolorowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy tort

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone w tortownicy ciasto przekroić w poprzek na dwie lub trzy części (wszystko zależy od naszych chęci). Przyrządzić krem według przepisu na opakowaniu, przełożyć ciasto (nasączyć esencją herbacianą z odrobiną alkoholu). Wierzch i boki posmarować kremem, obłożyć orzeszkami, oraz ogólnie udekorować. Tort ten jest wyśmienitym deserem na najróżniejsze okazje. Od wesel, przez osiemnastki, urodziny kończąc na imprezach rodzinnych. Każdy znajdzie tam to co lubi. Ważne jest także, że tort ten nie jest wcale mdły i spokojnie można się nim delektować bez zmartwień związanych z ewentualną niestrawnością. Na sam koniec życzymy wszystkim smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej