Kolorowy zawrót babeczek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

28

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z cukrem, dodać Kasię, jajko i śmietanę.

Krok 2

Szybko zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki.

Krok 3

Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i za pomocą okrągłej foremki, wylepiać nimi wysmarowane Kasią lub olejem małe foremki na babeczki.

Krok 4

Ponakłuwać widelcem spody babeczek i piec w 190 st. C.

Krok 5

Babeczki wystudzić.

Krok 6

Udekorować galaretką, kremem, rodzynkami, orzechami lub innymi dowolnymi owocami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy zawrót babeczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy zawrót babeczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy zawrót babeczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy zawrót babeczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy zawrót babeczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy zawrót babeczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy zawrót babeczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej