Kotlet sezamowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet sezamowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka rozbij na kotlety, przypraw z obu stron solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 2

Jajka rozkłóć z dodatkiem szczypty przypraw i sezamu.

Krok 3

Kotlety zanurzaj w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 4

Tak przygotowane kotlety smaż na rozgrzanym oleju z masłem około 15 minut, podlewając olejem sezamowym.

Krok 5

Gorące kotlety posyp żółtym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej