
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka rozbij na kotlety, przypraw z obu stron solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 2
Jajka rozkłóć z dodatkiem szczypty przypraw i sezamu.
Krok 3
Kotlety zanurzaj w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 4
Tak przygotowane kotlety smaż na rozgrzanym oleju z masłem około 15 minut, podlewając olejem sezamowym.
Krok 5
Gorące kotlety posyp żółtym serem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej