Kotlet sezamowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka rozbij na kotlety, przypraw z obu stron solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 2

Jajka rozkłóć z dodatkiem szczypty przypraw i sezamu.

Krok 3

Kotlety zanurzaj w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 4

Tak przygotowane kotlety smaż na rozgrzanym oleju z masłem około 15 minut, podlewając olejem sezamowym.

Krok 5

Gorące kotlety posyp żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej