Kotlet sezamowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet sezamowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka rozbij na kotlety, przypraw z obu stron solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 2

Jajka rozkłóć z dodatkiem szczypty przypraw i sezamu.

Krok 3

Kotlety zanurzaj w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 4

Tak przygotowane kotlety smaż na rozgrzanym oleju z masłem około 15 minut, podlewając olejem sezamowym.

Krok 5

Gorące kotlety posyp żółtym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet sezamowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej