
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1.5 szklanki
1 szczypta
500 gramów
3 łyżki
1 pęczek
4 sztuki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Cebulę i bazylię posiekaj.
Krok 3
Pomidory duś z cebulą i solą na połowie oliwy, a następnie mocno zmiksuj ze śmietaną i żółtkami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Drugą część oliwy zmiksuj z bazylią. Sosem który powstanie udekoruj zupę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej