
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1.5 szklanki
1 szczypta
500 gramów
3 łyżki
1 pęczek
4 sztuki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Cebulę i bazylię posiekaj.
Krok 3
Pomidory duś z cebulą i solą na połowie oliwy, a następnie mocno zmiksuj ze śmietaną i żółtkami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Drugą część oliwy zmiksuj z bazylią. Sosem który powstanie udekoruj zupę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej