
Składniki
1 sztuka
null
3 sztuki
250 mililitrów
250 mililitrów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ośmiornicę oczyść, umyj, osusz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki, a miąższ pokrój na duże kawałki.
Krok 3
Do rozgrzanej oliwy wrzuć kawałki ośmiornicy i podsmaż chwileczkę. Teraz wlej wino, posyp pieprzem i dalej podgrzewaj.
Krok 4
Po chwili dodaj pomidory i liść laurowy. Podgrzewaj, do czasu gdy ośmiornica będzie miękka, a sos gęsty. Podawaj na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej