Kremowa jajecznica z camembertem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa jajecznica z camembertem

Autor: olcia9258

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę razem z kiełbasą i przesmaż na maśle. Dodaj mleko i poczekaj, aż wyparuje.

Krok 2

Jajka wybij do naczynia, dodaj przyprawy i roztrzep widelcem. Wlej na patelnię i mieszaj dokładnie.

Krok 3

Pod koniec dodaj do jajecznicy pokrojony ser i poczekaj, aż się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej