Kremowa jajecznica z camembertem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa jajecznica z camembertem

Autor: olcia9258

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę razem z kiełbasą i przesmaż na maśle. Dodaj mleko i poczekaj, aż wyparuje.

Krok 2

Jajka wybij do naczynia, dodaj przyprawy i roztrzep widelcem. Wlej na patelnię i mieszaj dokładnie.

Krok 3

Pod koniec dodaj do jajecznicy pokrojony ser i poczekaj, aż się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rolada szpinakowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej