Składniki
4 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę razem z kiełbasą i przesmaż na maśle. Dodaj mleko i poczekaj, aż wyparuje.
Krok 2
Jajka wybij do naczynia, dodaj przyprawy i roztrzep widelcem. Wlej na patelnię i mieszaj dokładnie.
Krok 3
Pod koniec dodaj do jajecznicy pokrojony ser i poczekaj, aż się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej