
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę razem z kiełbasą i przesmaż na maśle. Dodaj mleko i poczekaj, aż wyparuje.
Krok 2
Jajka wybij do naczynia, dodaj przyprawy i roztrzep widelcem. Wlej na patelnię i mieszaj dokładnie.
Krok 3
Pod koniec dodaj do jajecznicy pokrojony ser i poczekaj, aż się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej