Kremowa jajecznica z camembertem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa jajecznica z camembertem

Autor: olcia9258

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę razem z kiełbasą i przesmaż na maśle. Dodaj mleko i poczekaj, aż wyparuje.

Krok 2

Jajka wybij do naczynia, dodaj przyprawy i roztrzep widelcem. Wlej na patelnię i mieszaj dokładnie.

Krok 3

Pod koniec dodaj do jajecznicy pokrojony ser i poczekaj, aż się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa jajecznica z camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej