Krewetki azjatyckie na mój sposób przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki azjatyckie na mój sposób

Autor: Kuchcik99

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Masło i oliwę rozgrzewamy na patelni i rumienimy krewetki.

Krok 2

Resztę składników kroimy i gdy krewetki się zrumienią dodajemy na patelnię. (możemy je nawet poddusić)

Krok 3

W międzyczasie robimy grzanki na których podajemy nasze danie. PS Czas smażenia dostosowujemy wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej