Krewetki azjatyckie na mój sposób przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki azjatyckie na mój sposób

Autor: Kuchcik99

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Masło i oliwę rozgrzewamy na patelni i rumienimy krewetki.

Krok 2

Resztę składników kroimy i gdy krewetki się zrumienią dodajemy na patelnię. (możemy je nawet poddusić)

Krok 3

W międzyczasie robimy grzanki na których podajemy nasze danie. PS Czas smażenia dostosowujemy wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej