
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Masło i oliwę rozgrzewamy na patelni i rumienimy krewetki.
Krok 2
Resztę składników kroimy i gdy krewetki się zrumienią dodajemy na patelnię. (możemy je nawet poddusić)
Krok 3
W międzyczasie robimy grzanki na których podajemy nasze danie. PS Czas smażenia dostosowujemy wedle uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej