Krewetki azjatyckie na mój sposób przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki azjatyckie na mój sposób

Autor: Kuchcik99

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Masło i oliwę rozgrzewamy na patelni i rumienimy krewetki.

Krok 2

Resztę składników kroimy i gdy krewetki się zrumienią dodajemy na patelnię. (możemy je nawet poddusić)

Krok 3

W międzyczasie robimy grzanki na których podajemy nasze danie. PS Czas smażenia dostosowujemy wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki azjatyckie na mój sposób - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej