Krewetki królewskie z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki królewskie z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki królewskie z czosnkiem

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki i podsmaż, aby stały się pomarańczowo-czerwone.

Krok 3

Dodaj czosnek, chili i smaż jeszcze minutę, po czym wrzuć posiekaną natkę sok wyciśnięty z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej