Krewetki królewskie z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki królewskie z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki królewskie z czosnkiem

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki i podsmaż, aby stały się pomarańczowo-czerwone.

Krok 3

Dodaj czosnek, chili i smaż jeszcze minutę, po czym wrzuć posiekaną natkę sok wyciśnięty z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki królewskie z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej