
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
12 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
6 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przetnij na połówki, chili na krążki, a z cytryny wyciśnij sok.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili oraz połowę pieprzu. Wymieszaj, wyłącz gaz i zostaw na 5 minut.
Krok 3
Czosnek i chili wyjmij, ponownie rozgrzej olej i wrzuć krewetki.
Krok 4
Dorzuć pozostały pieprz i smaż, aż krewetki będą gotowe. Teraz wyciągnij je, polej sokiem i posyp szczypiorkiem. Podawaj jako przystawkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























