
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
12 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
6 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przetnij na połówki, chili na krążki, a z cytryny wyciśnij sok.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili oraz połowę pieprzu. Wymieszaj, wyłącz gaz i zostaw na 5 minut.
Krok 3
Czosnek i chili wyjmij, ponownie rozgrzej olej i wrzuć krewetki.
Krok 4
Dorzuć pozostały pieprz i smaż, aż krewetki będą gotowe. Teraz wyciągnij je, polej sokiem i posyp szczypiorkiem. Podawaj jako przystawkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej