Krewetki z pieprzem seczuańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pieprzem seczuańskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przetnij na połówki, chili na krążki, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili oraz połowę pieprzu. Wymieszaj, wyłącz gaz i zostaw na 5 minut.

Krok 3

Czosnek i chili wyjmij, ponownie rozgrzej olej i wrzuć krewetki.

Krok 4

Dorzuć pozostały pieprz i smaż, aż krewetki będą gotowe. Teraz wyciągnij je, polej sokiem i posyp szczypiorkiem. Podawaj jako przystawkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej