Krewetki z pieprzem seczuańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pieprzem seczuańskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przetnij na połówki, chili na krążki, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili oraz połowę pieprzu. Wymieszaj, wyłącz gaz i zostaw na 5 minut.

Krok 3

Czosnek i chili wyjmij, ponownie rozgrzej olej i wrzuć krewetki.

Krok 4

Dorzuć pozostały pieprz i smaż, aż krewetki będą gotowe. Teraz wyciągnij je, polej sokiem i posyp szczypiorkiem. Podawaj jako przystawkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej