Krewetki z pieprzem seczuańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pieprzem seczuańskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przetnij na połówki, chili na krążki, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili oraz połowę pieprzu. Wymieszaj, wyłącz gaz i zostaw na 5 minut.

Krok 3

Czosnek i chili wyjmij, ponownie rozgrzej olej i wrzuć krewetki.

Krok 4

Dorzuć pozostały pieprz i smaż, aż krewetki będą gotowe. Teraz wyciągnij je, polej sokiem i posyp szczypiorkiem. Podawaj jako przystawkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej