Krewetki z pieprzem seczuańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pieprzem seczuańskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przetnij na połówki, chili na krążki, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili oraz połowę pieprzu. Wymieszaj, wyłącz gaz i zostaw na 5 minut.

Krok 3

Czosnek i chili wyjmij, ponownie rozgrzej olej i wrzuć krewetki.

Krok 4

Dorzuć pozostały pieprz i smaż, aż krewetki będą gotowe. Teraz wyciągnij je, polej sokiem i posyp szczypiorkiem. Podawaj jako przystawkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej