Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

30 gramów

null

1 sztuka

0.5 kilograma

null

null

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej na noc, następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie w której się moczyły. Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Zalej gorącą wodą i gotuj, aż będzie miękka. Osącz, odciśnij lekko.

Krok 2

Wymieszaj z pokrojonymi grzybami i zeszkloną na tłuszczu drobno pokrojoną cebulką. Dopraw na ostro.

Krok 3

Z mąki, jajka, szklanki letniej wody i 0,5 łyżeczki soli zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj podsypując odrobiną mąki i wykrawaj szklanką krążki.

Krok 4

Na każdy nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zlep. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut od momentu wypłynięcia. Wyśmienite pierogi z kapustą omaść w tłuszczu i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej