Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

30 gramów

null

1 sztuka

0.5 kilograma

null

null

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej na noc, następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie w której się moczyły. Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Zalej gorącą wodą i gotuj, aż będzie miękka. Osącz, odciśnij lekko.

Krok 2

Wymieszaj z pokrojonymi grzybami i zeszkloną na tłuszczu drobno pokrojoną cebulką. Dopraw na ostro.

Krok 3

Z mąki, jajka, szklanki letniej wody i 0,5 łyżeczki soli zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj podsypując odrobiną mąki i wykrawaj szklanką krążki.

Krok 4

Na każdy nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zlep. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut od momentu wypłynięcia. Wyśmienite pierogi z kapustą omaść w tłuszczu i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej