Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

30 gramów

null

1 sztuka

0.5 kilograma

null

null

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej na noc, następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie w której się moczyły. Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Zalej gorącą wodą i gotuj, aż będzie miękka. Osącz, odciśnij lekko.

Krok 2

Wymieszaj z pokrojonymi grzybami i zeszkloną na tłuszczu drobno pokrojoną cebulką. Dopraw na ostro.

Krok 3

Z mąki, jajka, szklanki letniej wody i 0,5 łyżeczki soli zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj podsypując odrobiną mąki i wykrawaj szklanką krążki.

Krok 4

Na każdy nałóż odrobinę przygotowanego farszu i zlep. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut od momentu wypłynięcia. Wyśmienite pierogi z kapustą omaść w tłuszczu i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite pierogi z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej