Kruche ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche ciasteczka

Autor: Kasia Jagodzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

125 gramów

125 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób ciasto, rozwałkuj je na oprószonej mąką powierzchni, na grubość ok. 4 mm.

Krok 2

Ciasto zlep w kulkę, włóż do foliowej torebeczki np. na drugie śniadanie i włóż do lodówki na 15 min.

Krok 3

Wyjmij ciasto z lodówki i ponownie rozwałkuj. Rozgrzej piekarnik do 180*C. Przygotuj ciasteczka.

Krok 4

Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 5

Piecz przez 10-15 minut, aż staną się złocistobrązowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej