
Składniki
1 sztuka
250 gramów
125 gramów
125 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób ciasto, rozwałkuj je na oprószonej mąką powierzchni, na grubość ok. 4 mm.
Krok 2
Ciasto zlep w kulkę, włóż do foliowej torebeczki np. na drugie śniadanie i włóż do lodówki na 15 min.
Krok 3
Wyjmij ciasto z lodówki i ponownie rozwałkuj. Rozgrzej piekarnik do 180*C. Przygotuj ciasteczka.
Krok 4
Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5
Piecz przez 10-15 minut, aż staną się złocistobrązowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























