Kruszon śliwkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruszon śliwkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 łyżki

5 sztuk

1.5 litra

15 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i obierz owoce, a następnie zasyp je cukrem na kilka godzin.

Krok 2

Gdy puszczą sok uzupełnij białym winem i dodaj sok z cytryny.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i rozlej do dużych kieliszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszon śliwkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszon śliwkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszon śliwkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszon śliwkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszon śliwkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszon śliwkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszon śliwkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruszon śliwkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej