Kukurydziane tacki z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukurydziane tacki z sałatką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora, paprykę i awokado pokroić w kostkę. Włożyć do miski wymieszać.

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszać z woda i oliwą,wlać do sałatki, wymieszać.

Krok 3

Porcje sałatki wyłożyć na tacki kukurydziane, posypać natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej