
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora, paprykę i awokado pokroić w kostkę. Włożyć do miski wymieszać.
Krok 2
Sos sałatkowy wymieszać z woda i oliwą,wlać do sałatki, wymieszać.
Krok 3
Porcje sałatki wyłożyć na tacki kukurydziane, posypać natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej