Kukurydziane tacki z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukurydziane tacki z sałatką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora, paprykę i awokado pokroić w kostkę. Włożyć do miski wymieszać.

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszać z woda i oliwą,wlać do sałatki, wymieszać.

Krok 3

Porcje sałatki wyłożyć na tacki kukurydziane, posypać natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej