Kuleczki miesne z serem

Autor: Elżbieta Szablińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser ścieramy drobno na tarce. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, dodajemy ser. Formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w panierce.

Krok 2

Wykładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

Krok 3

Kuleczki wykładamy na talerz i w każdą wbijamy wykałaczkę. Podajemy osobno z sosem czosnkowym lub meksykańskim. smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej