
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
500 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser ścieramy drobno na tarce. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, dodajemy ser. Formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w panierce.
Krok 2
Wykładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.
Krok 3
Kuleczki wykładamy na talerz i w każdą wbijamy wykałaczkę. Podajemy osobno z sosem czosnkowym lub meksykańskim. smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej