Kuleczki miesne z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki miesne z serem

Autor: Elżbieta Szablińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

500 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser ścieramy drobno na tarce. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, dodajemy ser. Formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w panierce.

Krok 2

Wykładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

Krok 3

Kuleczki wykładamy na talerz i w każdą wbijamy wykałaczkę. Podajemy osobno z sosem czosnkowym lub meksykańskim. smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki miesne z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej