Kurczak po sycylijsku z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po sycylijsku z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i natrzyj przyprawami.

Krok 2

Grilluj przez 15 minut z każdej strony na rozgrzanym ruszcie.

Krok 3

Pomidory i ser Mozzarella potnij w plastry, ułóż na mięsie smarując każdą warstwę odrobiną Pesto.

Krok 4

Zapiecz przez kilka minut, do momentu kiedy ser się rozpuści i przełóż na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po sycylijsku z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po sycylijsku z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po sycylijsku z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po sycylijsku z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po sycylijsku z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po sycylijsku z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po sycylijsku z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po sycylijsku z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej