
Składniki
2 sztuki
null
null
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz i natrzyj przyprawami.
Krok 2
Grilluj przez 15 minut z każdej strony na rozgrzanym ruszcie.
Krok 3
Pomidory i ser Mozzarella potnij w plastry, ułóż na mięsie smarując każdą warstwę odrobiną Pesto.
Krok 4
Zapiecz przez kilka minut, do momentu kiedy ser się rozpuści i przełóż na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej