Kurczak po sycylijsku z grilla

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i natrzyj przyprawami.

Krok 1

Grilluj przez 15 minut z każdej strony na rozgrzanym ruszcie.

Krok 1

Pomidory i ser Mozzarella potnij w plastry, ułóż na mięsie smarując każdą warstwę odrobiną Pesto.

Krok 1

Zapiecz przez kilka minut, do momentu kiedy ser się rozpuści i przełóż na talerz.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej