Kurczak w sosie kurkowym z makaronem - pierś | Przepisy.pl pixel

Menu dnia

Kurczak w sosie kurkowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

130 gramów

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

100 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, cukinię i kurki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.

Krok 2

Całość zalej fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody i śmietaną. Wszystko razem gotuj przez 1-2 minuty, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3

Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie kurkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w sosie kurkowymKurczak w sosie kurkowym

Kurczaka pokrój na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, cukinię i kurki i smaż aż nabiorą jasnozłotego koloru.