
Składniki
null
1 szklanka
2 łyżki
null
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, natrzyj solą i pieprzem, a do wewnątrz włóż pęczek umytej pietruszki.
Krok 2
Nadziej na rożen, obsyp mąką i posmaruj śmietaną.
Krok 3
Na 12 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj topionym masłem. Po upieczeniu usuń bukiecik pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej