Kurczak z rożna „staroświecki” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rożna „staroświecki”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 łyżki

null

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, natrzyj solą i pieprzem, a do wewnątrz włóż pęczek umytej pietruszki.

Krok 2

Nadziej na rożen, obsyp mąką i posmaruj śmietaną.

Krok 3

Na 12 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj topionym masłem. Po upieczeniu usuń bukiecik pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej