Kurczak z rożna „staroświecki” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rożna „staroświecki”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 łyżki

null

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, natrzyj solą i pieprzem, a do wewnątrz włóż pęczek umytej pietruszki.

Krok 2

Nadziej na rożen, obsyp mąką i posmaruj śmietaną.

Krok 3

Na 12 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj topionym masłem. Po upieczeniu usuń bukiecik pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rożna „staroświecki” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej