
Składniki
null
1 szklanka
2 łyżki
null
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, natrzyj solą i pieprzem, a do wewnątrz włóż pęczek umytej pietruszki.
Krok 2
Nadziej na rożen, obsyp mąką i posmaruj śmietaną.
Krok 3
Na 12 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj topionym masłem. Po upieczeniu usuń bukiecik pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej