Kurczak z ryżem i rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem i rodzynkami

Autor: MF

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

20 gramów

30 gramów

5 łyżeczek

5 łyżeczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż. Kurczaka kroimy na drobne kawałki, następnie podsmażamy. Dodajemy czosnek i przyprawy. Kurczaka zalewamy bulionem, jogurtem oraz mlekiem kokosowym.

Krok 2

Gdy mięso zmięknie, dodajemy ugotowany ryż.

Krok 3

Dodajemy poszatkowaną cebulę oraz rodzynki, najlepiej Bakalland. Prażone bakalie dodajemy do uprzednio usmażonego kurczaka z ryżem. Całość mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej