
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
null szczypt
null
1 łyżka
2 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść.
Krok 2
Większe kawałki mięsa nadkrój i napełnij kawałkami sardynek.
Krok 3
Pozostałe sardynki drobno posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 4
Dodaj masło, bułkę tartą, rosół Knorr, imbir i sok z cytryny.
Krok 5
Przygotowane mięso polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej