
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
null szczypt
null
1 łyżka
2 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść.
Krok 2
Większe kawałki mięsa nadkrój i napełnij kawałkami sardynek.
Krok 3
Pozostałe sardynki drobno posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 4
Dodaj masło, bułkę tartą, rosół Knorr, imbir i sok z cytryny.
Krok 5
Przygotowane mięso polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej