Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

200 gramów

4 łyżki

150 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem

Krok 2

Następnie dodaj mieloną cielęcinę, sól, pieprz i śmietankę.

Krok 3

Kurczęta umyj, natrzyj solą i pieprzem, a następnie nadziej przygotowanym uprzednio farszem.

Krok 4

Otwory zaszyj nicią, posmaruj masłem i włóż do piekarnika. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej