Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem
średnie
0 osób zapisało

Składniki
null
null
1 łyżeczka
200 gramów
4 łyżki
150 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem
Krok 2
Następnie dodaj mieloną cielęcinę, sól, pieprz i śmietankę.
Krok 3
Kurczęta umyj, natrzyj solą i pieprzem, a następnie nadziej przygotowanym uprzednio farszem.
Krok 4
Otwory zaszyj nicią, posmaruj masłem i włóż do piekarnika. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej