Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

200 gramów

4 łyżki

150 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem

Krok 2

Następnie dodaj mieloną cielęcinę, sól, pieprz i śmietankę.

Krok 3

Kurczęta umyj, natrzyj solą i pieprzem, a następnie nadziej przygotowanym uprzednio farszem.

Krok 4

Otwory zaszyj nicią, posmaruj masłem i włóż do piekarnika. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej