Składniki
null
null
1 łyżeczka
200 gramów
4 łyżki
150 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaki faszerowane zielonym groszkiem
Krok 2
Następnie dodaj mieloną cielęcinę, sól, pieprz i śmietankę.
Krok 3
Kurczęta umyj, natrzyj solą i pieprzem, a następnie nadziej przygotowanym uprzednio farszem.
Krok 4
Otwory zaszyj nicią, posmaruj masłem i włóż do piekarnika. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej