
Składniki
2.5 litra
4 sztuki
1 kilogram
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i ułóż w garnku.
Krok 2
Chleb pokrusz, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Buraki zalej ciepłą wodą, dodaj chleb i czosnek. Naczynie przykryj gazą i przewiąż.
Krok 4
Pozostaw w ciepłym miejscu na kilka dni.
Krok 5
Potem przecedź, przelej do butelek i zakorkuj. Przechowuj w zimnym pomieszczeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej