Kwas burakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwas burakowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 litra

4 sztuki

1 kilogram

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz, opłucz, pokrój w plastry i ułóż w garnku.

Krok 2

Chleb pokrusz, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Buraki zalej ciepłą wodą, dodaj chleb i czosnek. Naczynie przykryj gazą i przewiąż.

Krok 4

Pozostaw w ciepłym miejscu na kilka dni.

Krok 5

Potem przecedź, przelej do butelek i zakorkuj. Przechowuj w zimnym pomieszczeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwas burakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwas burakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwas burakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwas burakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwas burakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwas burakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwas burakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwas burakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej