Łaciate krówki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

130

1197 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1461 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3263 osoby zapisały

Udostępnij
Łaciate krówki

Składniki

3 sztuki

200 gramów

100 gramów

16 gramów

300 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Z mąki, Kasi, jaj, cukru pudru i cukru waniliowego zagnieść ciasto.

Łaciate krówki - Krok 1

Krok 2

Do połowy ciasta dodać kakao.

Łaciate krówki - Krok 2

Krok 3

Następnie formujemy ciastka w taki sposób, że dobieramy po części jasnego i ciemnego ciasta formując z nich kulki.

Łaciate krówki - Krok 3

Krok 4

Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut.

Łaciate krówki - Krok 4
19

Opinie o przepisie

  • Marcin  Brzyski

    Marcin Brzyski , 03.04.2020

    Jeszcze jakby ktoś podał gramaturę kęsów ciasta do formowania to było by ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • wiśniuleczka w

    wiśniuleczka w , 23.01.2020

    Mi nie wyszło chociaż dodałam więcej mąki niż powinno być, bo ciasto się bardzo kleilo. Moim zdaniem powinno się dodać cukier

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Roczmierowski

    Robert Roczmierowski , 29.11.2019

    Przepyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Jóźwik

    Kinga Jóźwik , 21.05.2019

    ciasto jest lepkie, czy powinno takie być?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Wojtowicz

    Basia Wojtowicz , 30.08.2017

    więcej mąki trzeba ale wyszło pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabi Dziermańska

    Gabi Dziermańska , 09.07.2017

    dobre ciasteczka, proste do zrobienia. Jedyne co trzeba, to więcej mąki przy zagniataniu, bo ciasto się klei mocno.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda wal

    Magda wal , 29.04.2017

    chyba konsystencja ciasta nie wyszla taka jak powinna bo musialam jeszcze duzo dodawac maki.. ciastka sie troche smazyly w piekarniku ale wyszly dosc dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda wal

    Magda wal , 27.04.2017

    czy powinnam jakos pokolei zagniatac skladniki czy wszystko razem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Popławska

    Dorota Popławska , 25.01.2017

    ciasteczka super...Ciasto robione według przepisu i wyszły bezproblemu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 22.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Graczyk-Goławska

    Ewa Graczyk-Goławska , 16.11.2016

    Moje ciasto też dziwnej konsystencji, nawet dałam więcej mąki. Bardziej się smażą niż pieką.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Graczyk-Goławska

    Ewa Graczyk-Goławska , 16.11.2016

    No nie wiem. Moje się raczej smażyły w piekarniku jak na patelni. Dużo tłuszczu, dziwna konsystencja, jakiś niedopracowany ten przepis. Cisto było bardzo lepkie, nawet dodałam trochę więcej mąki a i tak nie wyszło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Indyka

    Katarzyna Indyka , 25.09.2016

    U mnie niestety nie wyszlo ciasto takiej konsystencji jak na zdjeciach chyba ze margaryna miala byc roztopiona co nie bylo napisane w przepisie. W ciescie wyczuwalna margaryna bo niestety wiemy jak sie zachowuje margaryna pod wplywem temperatury. Klei sie. Ciekawe czy wyjda.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Balcerzak

    Patrycja Balcerzak , 11.08.2016

    Pyszne i łatwe do zrobienia ciasteczka! Na prawdę genialne;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata oooo

    Beata oooo , 02.05.2016

    świetna baza ciasteczkowa :) ja dodałam trochę likieru oraz migdały - w wersji dla dorosłych , a dla dzieci orzeszki , migdałki i trochę czekolady PRZEPYSZNE

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julia Gorzelańczyk

    Julia Gorzelańczyk , 27.04.2016

    Pyszne i łatwe do zrobienia. Mi wyszło 16 (dosyć dużych) sztuk. Tylko trzeba dodać więcej mąki żeby ciasto się nie kleiło. Ja dałam 2 szklanki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oliwia Konieczna

    Oliwia Konieczna , 12.03.2016

    A ile tak na oko wychodzi tych ciastek?☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ciasteczkowa Dama

    Ciasteczkowa Dama , 08.02.2016

    Pychotka! ♥

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emila Witkowska

    Emila Witkowska , 31.12.2015

    ciasteczka sa naprawde pyszne! szybki, latwy i smaczny przepis!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łaciate krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łaciate krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łaciate krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łaciate krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łaciate krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łaciate krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łaciate krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej