Łaciate krówki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

129

1004 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1461 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3263 osoby zapisały

Udostępnij
Łaciate krówki

Składniki

100 gramów

300 gramów

3 sztuki

20 gramów

16 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Z mąki, Kasi, jaj, cukru pudru i cukru waniliowego zagnieść ciasto.

Łaciate krówki - Krok 1

Krok 2

Do połowy ciasta dodać kakao.

Łaciate krówki - Krok 2

Krok 3

Następnie formujemy ciastka w taki sposób, że dobieramy po części jasnego i ciemnego ciasta formując z nich kulki.

Łaciate krówki - Krok 3

Krok 4

Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut.

Łaciate krówki - Krok 4
18

Opinie o przepisie

  • wiśniuleczka w

    wiśniuleczka w

    Mi nie wyszło chociaż dodałam więcej mąki niż powinno być, bo ciasto się bardzo kleilo. Moim zdaniem powinno się dodać cukier

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Roczmierowski

    Robert Roczmierowski

    Przepyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Jóźwik

    Kinga Jóźwik

    ciasto jest lepkie, czy powinno takie być?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Wojtowicz

    Basia Wojtowicz

    więcej mąki trzeba ale wyszło pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabi Dziermańska

    Gabi Dziermańska

    dobre ciasteczka, proste do zrobienia. Jedyne co trzeba, to więcej mąki przy zagniataniu, bo ciasto się klei mocno.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda wal

    Magda wal

    chyba konsystencja ciasta nie wyszla taka jak powinna bo musialam jeszcze duzo dodawac maki.. ciastka sie troche smazyly w piekarniku ale wyszly dosc dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda wal

    Magda wal

    czy powinnam jakos pokolei zagniatac skladniki czy wszystko razem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Popławska

    Dorota Popławska

    ciasteczka super...Ciasto robione według przepisu i wyszły bezproblemu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Graczyk-Goławska

    Ewa Graczyk-Goławska

    Moje ciasto też dziwnej konsystencji, nawet dałam więcej mąki. Bardziej się smażą niż pieką.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Graczyk-Goławska

    Ewa Graczyk-Goławska

    No nie wiem. Moje się raczej smażyły w piekarniku jak na patelni. Dużo tłuszczu, dziwna konsystencja, jakiś niedopracowany ten przepis. Cisto było bardzo lepkie, nawet dodałam trochę więcej mąki a i tak nie wyszło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Indyka

    Katarzyna Indyka

    U mnie niestety nie wyszlo ciasto takiej konsystencji jak na zdjeciach chyba ze margaryna miala byc roztopiona co nie bylo napisane w przepisie. W ciescie wyczuwalna margaryna bo niestety wiemy jak sie zachowuje margaryna pod wplywem temperatury. Klei sie. Ciekawe czy wyjda.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Balcerzak

    Patrycja Balcerzak

    Pyszne i łatwe do zrobienia ciasteczka! Na prawdę genialne;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata oooo

    Beata oooo

    świetna baza ciasteczkowa :) ja dodałam trochę likieru oraz migdały - w wersji dla dorosłych , a dla dzieci orzeszki , migdałki i trochę czekolady PRZEPYSZNE

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julia Gorzelańczyk

    Julia Gorzelańczyk

    Pyszne i łatwe do zrobienia. Mi wyszło 16 (dosyć dużych) sztuk. Tylko trzeba dodać więcej mąki żeby ciasto się nie kleiło. Ja dałam 2 szklanki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oliwia Konieczna

    Oliwia Konieczna

    A ile tak na oko wychodzi tych ciastek?☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ciasteczkowa Dama

    Ciasteczkowa Dama

    Pychotka! ♥

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emila Witkowska

    Emila Witkowska

    ciasteczka sa naprawde pyszne! szybki, latwy i smaczny przepis!

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej